Schuifpuien Special

Waarom een schuifpui en geen vouwwand?

We genieten werkelijk elk moment van de dag...

Een primeur in onze showroom: MAX Glass!

Mag het iets lichter en ruimer zijn?

Een goede buur is beter dan een verre vriend

Een prachtige schuifpui in vogelvlucht

Naast schuifpuien doet Dreumel nog veel meer...

Het is net een levend schilderij

In gesprek met drie tevreden schuifpui eigenaren...

Dreumel heeft in de bijna 30 jaar van haar bestaan talloze schuifpuien geplaatst, in vrijwel elke denkbare maat, kleur en uitvoering. De verschillende voorbeelden in dit online magazine tonen goed hoeveel variatie mogelijk is.
Als u na het vorige hoofdstuk (Waarom een schuifpui en geen vouwwand?) nog steeds aan het lezen bent, dan nemen wij aan dat uw voorkeur vooralsnog naar een schuifpui uitgaat.


Ter ondersteuning van uw overwegingen laten wij drie 'ervaringsdeskundigen' aan het woord.
De heer Hooijmans heeft een enorme schuipui laten plaatsen in zijn woning aan de Wingerd.
Cobie van der Kaden en John van Duijn hebben hun woning aan de Uilenhorst grondig aangepakt.
En de heer Hermsen heeft recent de achtergevel van zijn woning aan De Zijl van een schuifpui laten voorzien.
Alle drie vertellen, aan de hand van enkele foto's, over hun ervaringen.

De heer Hooijmans over zijn '4 jaargetijden-schuifpui'

" Ik heb mijn woning zelf, in 2001, laten bouwen, toen de hele wijk gaandeweg tot stand kwam. Vanaf het begin was het mijn wens om aan de achterzijde een schuifpui te hebben. Vanwege de mooie ligging - de achterzijde kijkt uit op een groene wal met bomen; totaal geen inkijk - was een ononderbroken uitzicht mijn grote wens. 
Destijds bleek toestemming voor een schuifpui lastig; het zou niet bij de 'jaren-30' uitstraling van de wijk passen. Inmiddels, ruim 15 jaar en een versoepeling van de regels verder, heb ik alsnog mijn wens kunnen uitvoeren."

"Ik ben, op basis van een eerdere ervaring met een houten schuifpui, weer naar Dreumel toe gegaan, en heb me in de showroom goed laten voorlichten. Ik was daarbij vooral geïnteresseerd in het loopwerk en de bediening. Zoals op de foto's te zien is gaat het om een schuifpui in slechts twee delen over groot oppervlak. Het gewicht van het glas in de schuifpui is daardoor bijzonder hoog. En ik wilde zeker weten dat het open en dicht schuiven niet zwaar of moeizaam zou gaan."

 

Elk...

...seizoen...

...anders.

De heer Hooijmans vervolgt...

"Ik heb een bouwkundige achtergrond, en weet dat het plaatsen van twee dermate zware panelen geen eenvoudig klusje is. Dreumel gaf mij een goed en betrouwbaar gevoel en de manier van werken sprak mij aan. Het hele proces van eerste gesprek tot uiteindelijke plaatsing is soepel en vlot verlopen. 
De monteurs van Dreumel waren - mag ik dat zeggen - fijne gasten. Er werd netjes en schoon gewerkt, regelmatig opgeruimd en 's avonds was alles wind- en waterdicht. Echt prima. Ik heb ze destijds ook al bedankt, maar vind het leuk om hier nog een keer te kunnen zeggen dat ze puik werk geleverd hebben."

"Het eindresultaat is - zeg nou zelf - echt perfect. Door de enorme glasoppervlakken en de minimale stijl die ertussen zit is bijna geen verschil meer tussen binnen en buiten.
Ik beleef de jaargetijden veel intenser, zonder dat ik last heb van wind of regen. Het is echt alsog het een levend schilderij is; elk moment van de dag is het anders. Ik zie overdag regelmatig een buizerd 'aan het werk', en 's avonds zie ik de konijnen rennen. Het is precies geworden zoals ik me had voorgesteld. Als ik ergens spijt van heb, dan is het van het feit dat ik het veel eerder had moeten doen..."

 

Cobie van der Kaden over oud en nieuw, en alle overwegingen

"Ons huis heeft werkelijk een metamorfose ondergaan. De oude situatie bestond uit een kozijn met twee ramen op een borstwering, een stukje muur en daarnaast een deur naar de tuin. Ik heb nog een paar foto's van hoe het was, en als je die vergelijkt met hoe het nu is...
Mensen die na de verbouwing weer op visite komen kunnen zich vaak niet voorstellen dat we nog steeds in hetzelfde huis wonen.
Onze buren hebben een uitbouw laten plaatsen, en dat hebben wij ook overwogen. Maar dan zouden we een groot stuk van onze tuin moeten opofferen, en wij zitten juist heel graag buiten. De schuifpui heeft ervoor gezorgd dat de tuin bij de woonkamer is getrokken. De tuin is eigenlijk een extra kamer geworden."

"Wij hebben lang nagedacht over de verschilende keuzes, en achteraf ben ik heel blij dat we dat gedaan hebben. Alles is nu precies zoals we het willen. 
Door het schuivende deel in het midden ontstaat niet alleen een prachtige vlakverdeling, maar het is ook bijzonder praktisch. We hebben ook openslaande deuren en een vouwwand overwogen, maar de ruimte die de draaiende deuren nodig hebben vonden wij niet handig. De schuifpui heeft ook een 'kier-stand' waardoor je 'm op een klein kiertje kunt zetten en toch kunt afsluiten; ik gebruik dat altijd als ik even naar boven ga."
 

Cobie van der Kaden vertelt over alle accessoires

"We hebben heel bewust, en mede op advies van Dreumel, gekozen voor ventilatieroosters in alle delen. Het zorgt voor een perfecte ventilatie, zonder tocht en het ziet er heel mooi en strak uit.
We hebben gekozen voor zowel zonwering buiten als raamdecoratie binnen. Omdat we zo vaak in de tuin zitten is de buitenzonwering over de volledige breedte echt fantastisch. Alleen als het echt hard waait of regent zitten we er niet.
Met raamdecoratie binnen zijn we ook heel blij, soms wil je gewoon totaal geen inkijk. Doordat wij voor een systeem met twee lagen hebben gekozen, kunnen we ook als alles naar beneden is nog variëren, van half transparant tot volledig dicht."

"Wij zijn ontzettend blij met hoe het geworden is; we hadden het veel eerder moeten doen. Het is wel een ingreep, en zeker het slopen van de oude situatie was geen leuke ervaring. Degene die het sloopwerk verrichtte ging nogal grof tekeer, en het was bovendien iemend die, hoe zeg je dat netjes, anders communiceert dan wij gewend zijn. Dat heeft wel wat spannende momenten opgeleverd. 
Maar de monteursploeg van Dreumel maakte het volledig goed; dat waren fijne vakmensen, die er echt voor gezorgd hebben dat alles perfect is geworden.
We hebben - misschien een leuke tip voor anderen - hier en daar wat verlichting in de tuin aangebracht, en als we die 's avonds aanzetten is de tuin net een levend schilderij. We genieten er elke dag van." 
 

De heer Hermsen, over een 'melkmeisje' en de keuze voor wijnrood...

"Op de plek waar nu de schuifpui zit, zat eerst een zogenaamd 'Melkmeisje'. Dat is een mooie naam die men geeft aan een deurkozijn met aan beide zijden een raam op een borstwering. 
Het is bijna overbodig om te zeggen dat we nu, met de schuifpui over de volle breedte, beduidend meer licht in huis hebben. En natuurlijk dat we veel sterker de tuin als onderdeel van onze woonkamer ervaren".

"Het was heel mooi dat we de schuifpui in twee kleuren konden laten uitvoeren. We hebben aan de buitenzijde voor de kleur RAL Wijnrood gekozen. We wilden niet dat de schuifpui aan de buitenzijde 'uit de toon' zou vallen bij de rest van woningen, en dat is heel goed gelukt. Voor binnen hebben we gekozen voor wit RAL 9001, zodat de binnenkant perfect aansluit bij de rest van het schilderwerk binnen."

 

De heer Hermsen vertelt verder...

"We hebben, mede op advies van Dreumel, voor een 3-delige schuifpui gekozen. Het schuivende deel in het midden geeft een optimale toegang tot de tuin, en de verdeling in 3 delen zorgt voor een mooi ruimtelijk effect. We hebben even 4-delig overwogen, maar waren bang dat het daardoor te 'popperig' zou worden.
We hebben voor een schuifpui gekozen omdat, naar ons idee een vouwwand veel duurder zou uitpakken."

"Via een zoektocht op internet zijn we, onder andere, bij Dreumel uitgekomen. Na verschllende offertes stak die van Dreumel er wat ons betreft boven uit. Wij wlden graag een leverancier in de buurt, zowel voor eventuele service als voor het bezoek aan de showroom. We vonden de showroom netjes en overzichtelijk; we hebben er een goede keuze kunnen maken. Het gehele verkoopproces verliep prima.
Het plaatsen ging wat moeizaam, door een verschil in sommige maatvoeringen. Dat was wel even spannend, en de onderlinge communicatie daaromtrent bij Dreumel baarde ons af en toe zorgen. We hebben de planning van de verbouwing gaandeweg iets om moeten gooien.
Maar, eind goed al goed. Alles is snel en vakkundig opgelost, en de schuifpui zit er goed en netjes in." 

 

Vorig artikel Volgend artikel