Schuifpuien Special

Waarom een schuifpui en geen vouwwand?

We genieten werkelijk elk moment van de dag...

Een primeur in onze showroom: MAX Glass!

Mag het iets lichter en ruimer zijn?

Een goede buur is beter dan een verre vriend

Een prachtige schuifpui in vogelvlucht

Naast schuifpuien doet Dreumel nog veel meer...

Buiten wordt binnen en omgekeerd

Beleef de ruimte

Onderstaande opname toont u in 45 seconden hoe de toepasing van een schuifpui maximaal kan bijdragen aan de beleving van zowel de binnen- als de buitenruimte.

De opdrachtgever aan het woord

De heer en mevrouw Beccar zijn, samen met hun 3 kinderen, de bewoners van de woning waar deze opnames zijn gemaakt. Ze nemen graag de tijd voor ons om een aantal vragen te beantwoorden.

Eigelijk van beide. We hadden een woonkeuken en wilden die uit laten breiden. In de oude situatie zaten openslaande deuren van hout.
Wij wilden graag zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen laten en maximaal zicht op de tuin hebben. Dan kom je al snel uit op een schuifpui of een vouwwand.

Ja, daar hebben we in het begin ook over gedacht. Vanwege de kolom in het midden hadden we dan een twee-delige vouwwand moeten nemen, en dat paste niet goed in ons ontwerp.
Bovendien is de toepassing zoals we die nu gekozen hebben, met vijf panelen waarvan er drie open kunnen schuiven, esthetisch verreweg de beste.

Onze aannemer heeft ons Dreumel aanbevolen en zo zijn we in gesprek geraakt. We hadden van te voren onze wensen en eisen én een budget bepaald. De oplossingen, voorstellen en aanbieding van Dreumel paste daar heel goed in. Het besluit om met Dreumel in zee te gaan is dan ook eigenlijk als vanzelf tot stand gekomen.

Wij zijn verschillende keren langs geweest omdat wij de details van de uitvoering heel belangrijk vinden. Alle materiaal- en praktijkvoorbeelden, én de adviezen van Dreumel bij het maken van de keuzes hebben ons heel veel geholpen.
Zonder te overdrijven denk ik dat we daardoor precies gekregen hebben waar we naar op zoek waren.

Daar kan ik heel kort in zijn: soepel en precies op tijd.

Heeft u de foto's en het filmpje gezien? Wij vinden dat het werkelijk prachtig is geworden. We genieten er elke dag met het hele gezin van. Iedereen die voor het eerst bij ons komt is onder de indruk. Het lijkt wel of de woonkeuken en de tuin één ruimte is geworden. Heerlijk. Wat was uw vraag ook alweer?

Bepaal vooraf goed wat je wilt, welke eisen je stelt aan de ruimte en aan de manier waarop je die wilt gaan gebruiken. Ga in zee met professionele, vakkundige specialisten. En als je het gevoel hebt (en zeker weet) dat alles klopt; doe het dan.
Wij zijn er lang mee bezig geweest, en nu het klaar is denken we regelmatig; dat hadden we veel eerder moeten doen.

Stap voor stap van helemaal dicht naar helemaal open...

Onderstaande 4 foto's tonen stapsgewijs het per deel openen van de schuifpui.
De foto's laten heel goed zien dat zelfs in volledig gesloten toestand het zicht op de tuin maximaal is.
In volledig geopende toestand is de tuin, en vooral het terras optimaal toegankelijk.
 

Geheel gesloten

Het middelste deel geopend

Het middelste en het rechter deel geopend

Geheel geopend

Vorig artikel Volgend artikel