Schuifpuien Special

Waarom een schuifpui en geen vouwwand?

We genieten werkelijk elk moment van de dag...

Een primeur in onze showroom: MAX Glass!

Mag het iets lichter en ruimer zijn?

Een goede buur is beter dan een verre vriend

Een prachtige schuifpui in vogelvlucht

Naast schuifpuien doet Dreumel nog veel meer...

De voordelen van een schuifpui...

...zijn groter dan u denkt

Letterlijk, want door nieuwe technieken en materialen kunnen schuifpuien tegenwoordig hoger en breder worden dan ooit.
Ook ver- en ontgrendeling, lagering en loopwerk profiteren van de innovaties; zelfs de grootste schuifpui laat zich vederlicht bedienen en kan worden geleverd met het Politie Keurmerk Veilig Wonen.


Zoals wellicht bekend, verschijnt deze Schuifpui Special tegelijk met onze Vouwwand Special. Dreumel weet als geen ander dat schuifpuien en vouwwanden zich duidelijk van elkaar onderscheiden, maar ook dat ze veel overeenkomsten delen. En dat niet in alle gevallen het voordeel van de één het nadeel van de ander is. Daarom zult u bij dit overzicht van de voor- en nadelen passages tegenkomen die u ook bij vouwwanden zult vinden.
 

Alle voordelen op een rijtje

Maximaal glasoppervlak met minimale onderbreking.
Slanke stijlen en grote oppervlaktes maken een schuifpui, zeker als die uit twee delen bestaat, vrijwel onzichtbaar.

Eenvoudige, lichte bediening.
Met één enkele handgreep door iedereen, ook zonder enige ervaring, te bedienen. Simpel en volledig veilig te vergrendelen.

Een verstandige investering.
Net als een dakkapel (waarvan Dreumel er ook jaarlijks tientallen plaatst) is een schuifpui een investering die zich bij verkoop van uw woning altijd terugverdient. Meestal blijkt dat de totale waarde van een woning stijgt met een bedrag dat hoger is dan dat van de investering zelf...

Voor vrijwel elke situatie.
Twee, drie, vier of meer delen, links, rechts of in het midden openend, u mag het zeggen. De breedte van de opening in uw gevel is eigenlijk de enige bepalende factor, als deze minder is dan 1.80 meter raden wij een schuifpui doorgaans af.

'What you see is what you get'.
Een schuifpui heeft geen last van ruimtelijke beperkingen in verband met draaiende deuren of de ruimte die een opengevouwen wand nodig heeft.

Gemak dient de mens.
Laten we vooral het belangrijkste niet vergeten; het (gebruiks)gemak, comfort en genot dat een schuifpui u dagelijks verschaft doordat woonkamer en tuin als het ware één worden.
Niet voor niets is de meest gehoorde reactie van onze opdarchtgevers: 'Dit hadden we jaren eerder moeten doen...'.

 

Zijn er dan helemaal geen nadelen?

Een mogelijk nadeel van een schuifpui ligt verscholen in het eerste deel van de naam.
Doordat de panelen langs elkaar schuiven om de doorgang vrij te maken zal de beschikbare opening altijd kleiner zijn dan de totale opening in uw gevel. In veel gevallen zal dit geen beletsel vormen, maar als vrijwel 100% opening een vereiste is zal de keuze, en ons advies, vaak op een vouwwand uitkomen.

Elk voordeel heeft z'n nadeel.
Een schuifpui wordt, met het oog op inbraakpreventie, altijd uitsluitend voorzien van bediening aan de binnenzijde. Een van binnenuit afgesloten schuifpui is vanaf de buitenzijde niet zonder grof geweld te openen. Doorgaans is dit voor de eigenaar een bijzonder geruststellend gegeven.
In sommige gevallen bestaat echter de wens of eis om, naast een al dan niet volledig te openen wand, over een zogenaamde loopdeur te kunnen beschikken. Deze loopdeur is van buitenaf te openen, en wordt dan gebruikt als toegangsdeur tot de woning. In zo'n geval zal de keuze in het voordeel van een vouwwand uitvallen.

Ter inspiratie...

Bij wijze van inspiratie tonen we u graag onderstaande projectvoorbeelden, waarin steeds één aspect is uitgelicht.
 

Transparant

Slanke kozijnen en grote vlakken; de woonkeuken en tuin smelten samen tot één geheel.

Ruimtelijk

Twee delen zorgen voor slechts één enkele, minimale onderbreking van de ruimte.

Stijlvol

Zorgvuldig gekozen kleuren en materialen zorgen voor een perfecte combinatie met klassieke jaren-30 architectuur.

De juiste keuze...

Uiteindelijk is de juiste keuze vooral een kwestie van... smaak.
Niemand anders dan u kan beter bepalen welke wensen en eisen doorslaggevend zijn bij uw keuze. Het is per slot van rekening uw woning.
Maar natuurlijk kan een zorgvuldig en vakkundig advies u een heel eind verder helpen. Advies over de bouwkundige (on)mogelijkheden en consequenties. Hulp bij het in de juiste volgorde leggen van alle overwegingen en argumenten. En, last but not least, ervaring en overzicht in de overvloed van mogelijkheden, kleuren, materialen en toepassingen.

Wij helpen u graag
In onze uitgebreide schowroom laten we u graag verschillende praktijkvoorbeelden zien. We kunnen stap voor stap alle kleuren, materialen en opties bespreken, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.
Ook bekijken we graag, en geheel vrijblijvend, de specifieke situatie bij uw woning, zodat we u een goed onderbouwd en volledig gespecificeerd voorstel kunnen doen.

 

Wordt het een schuifpui of een vouwwand?

Dreumel bestaat bijna 30 jaar, we plaatsen jaarlijks tientallen schuifpuien én tientallen vouwwanden.
Wij beseffen daardoor als geen ander dat er zowel verschillen als overeenkomsten tussen beide zijn. En dat stelt ons in staat om een objectief advies te geven. 
Alles over schuifpuien leest u in het online magazine dat u nu aan het lezen bent; alles over vouwwanden vindt u in de tegelijkertijd verschenen Vouwwanden Special.
En, voor de goede orde, ook voor het vervangen van uw bestaande schuifpui of vouwwand door openslaande deuren bent u bij Dreumel aan het juiste adres.

Vorig artikel Volgend artikel