Tuinkamer special

Bezoek onze inspirerende showroom

Het beste van beide in Nootdorp

Een vrijwel onzichtbare schuifwand

Binnen wordt buiten, of andersom...

Een witte tuinkamer met een waaierdak

Van oud naar nieuw

365 Dagen per jaar plezier van uw tuin

Aluminium kozijnen Hoeylaan

Van een oud en onge

Tot begin dit jaar stond achter deze woning een oude, ongeïsoleerde serre. Inmiddels heeft Dreumel een gloednieuwe Solarlux serre geplaatst, waarbij meteen de oude schuifpui werd vervangen door een prachtige vouwwand. De prachtige detaillering en afwerking zorgt voor een bijzonder mooi eindresultaat. De trotse eigenaar wilde graag voor ons wat vragen beantwoorden...

Wij hadden al een serre maar die was inmiddels bijna 30 jaar oud. Die was niet geïsoleerd en de materialen waren niet goed en niet mooi. Al jaren was de gedachte deze te vervangen. Mijn vrouw kwam een advertentie of artikel tegen naar ik meen in NRC waarin de solarlux serres werden getoond.

Op internet gezocht naar Solarlux leveranciers bij ons in de regio, toen kwamen we bij Dreumel uit.

De jarenlange ervaring van Dreumel gaf ons een goed gevoel. Evenals de uitleg die wij kregen in de showroom en bij het eerste gesprek bij ons thuis ervoeren wij als erg prettig.

Tussen maken van het plan en de daadwerkelijke start zat toch wel meer tijd dan wij wilden en dan was aangegeven. De plaatsing is uitstekend verlopen. Er waren geen grote problemen, maar wel hadden we de indruk dat de communicatie van Dreumel naar de uitvoerders alsook naar ons en naar de andere aannemer wel beter had gekund.

Ja, zeer tevreden. In de oude woonkamer is nu veel meer licht en we kunnen nu vanuit de serre veel meer naar alle kanten kijken. We hebben nog een bijzonder en prachtig behang gevonden dat een fraaie verbinding vormt tussen de Chinese platen en spullen in de woonkamer, en de tinten in de tuin. De licht hoeveelheid is overweldigend, dus er zal nog een zonnewering op moeten. Daarvoor hebben we nog niet gevonden wat we willen.

Ruim tevoren plannen, alle details tevoren goed bespreken en lezen. En RVS beslag meespuiten in de kleur van de kozijn kan goed en mag zeker overwogen worden.

Vouwen in plaats van schuiven...

Door te kiezen voor een vouwwand van maar liefst 3.80 meter hoog (in plaats van de schuifpui uit de oude situatie) is een volledige opening van de serre mogelijk.

Drie dagen in drie minuten...

In dit time-lapse filmpje ziet u stapsgewijs hoe Dreumel te werk gaat. Eerst wordt de bestaande, 30 jaar oude serre gedemonteerd en verwijderd (ook met het werk van onze collega's gaan wij zorgvuldig om). Nadat alle voorbereidingen zij getroffen wordt vervolgens begonnen met de opbouw van de nieuwe serre. Helaas staat het eindresultaat er net niet op, maar daarvoor kunt u natuurlijk op uw gemak naar alle onderstaande foto's kijken.
Met dank aan de eigenaar van de woning voor het maken van de originele opnames.

Vorig artikel Volgend artikel