Dakkapellen Special

Een dakkapel met uniek dakraam

Hoe komt een dakkapel tot stand?

Een bijzonder duurzame dakkapel

Onze wens was vooral licht en ruimte

Het plaatsen van 11 meter dakkapel...

Volop de ruimte voor al onze idee

We laten u graag nog veel meer zien...

Vakmanschap is meesterschap

...zeker bij het plaatsen van een dakkapel

Wij plaatsen vrijwel dagelijks dakkapellen, en zijn daar zeer bedreven in. Maar een dakkapel van maar liefst 11 meter plaatsen zelfs wij niet vaak. Reden voor een uitgebreide fotoreportage, een interview met een van de eigenaren, en om het helemaal af te ronden, een supersnelle timeplase opname van het takelen.

Een van de opdrachtgevers aan het woord

Een van de twee opdrachtgevers van dit bijzondere project beantwoordt een aantal vragen.

Er zaten kleinere dakkapellen, zoals gebruikelijk bij een huis uit jaren '30, compleet met enkel glas en klemmende raampjes. Ik stootte altijd mijn hoofd aan de lage balken. Mijn buren hadden last van hetzelfde, en daarom hebben we samen voor één dakkapel van 11 meter breed gekozen. Het maakte qua prijs niet eens zo heel veel uit ten opzichte van twee kleinere losse dakkapellen.

We hebben verschillende offertes laten maken, en omdat Dreumel bekend is en hier veel in de buurt werkt, zijn we daar ook naar toe geweest. Het bleek al snel dat niet ieder bedrijf een dakkapel van 11 meter kan maken. Dreumel kon dat wel en kwam als beste, meest aantrekkelijke optie uit de bus.

Het grote voordeel van de uitgebreide showroom is dat je makkelijker dingen kunt bespreken als je die meteen ook kunt aanwijzen. Details als loodslabben, overstek, waterafvoer, draairichting van de ramen, etc, alles is aan bod geweest. We konden ons vooraf een heel goed beeld vormen van wat we precies gingen bestellen. 

Het resultaat is heel erg goed, zowel wij als de buren zijn er bijzonder blij mee. Het verwijderen van de oude dakkapellen en het maken van de openingen in het dak gaf veel rommel en stof - meer dan we hadden verwacht. Maar alles is keurig afgevoerd, en uiteindelijk, als je ziet wat er allemaal is gebeurd, viel het best mee.
Bij een volgende keer zouden we wat duidelijkere afspraken willen maken over de manier waarop alles gebeurt en wat meer vooraf contact over de uitvoering van de werkzaamheden.

Dat hebben wij zelf gedaan, en het is eigenlijk zonder veel moeite verlopen. Dat de dakkapellen aan de achterkant als één grote aan elkaar werden gebouwd leek eerst een probleem, maar was het uiteindelijk niet.

Het kinkt misschien gek, maar ik zou idereeen adviseren; gewoon doen. Het lijkt een grote ingreep, en tijdens het plaatsen is dat het ook, maar als de dakkapel eenmaal staat merk je pas goed wat je daarvoor allemaal gemist hebt. Licht, ruimte, comfort, noem maar op. Wat wij daarentegen geen moment meer missen is die oude dakkapel met enkel glas en klemmende raampjes. En, ik stoot mijn hoofd niet meer. We hadden het eigenlijk veel eerder moeten doen.

Anderhalf uur in 16 seconden...

Op onderstaand timeplapse filmpje ziet het er allemaal bedriegelijk eenvoudig uit. In werkelijkheid duurt het gehele takelproces zomaar anderhalf uur. Goed te zien is dat de geïntegreerde takelogen zorgen voor zeer stabiele ophanging, die uiterst nauwkeurig manouvreren mogelijk maakt.  

Vorig artikel Volgend artikel