Vouwwanden Special

Waarom een vouwwand en geen schuifpui?

Onze buitenkeuken? Die staat binnen...

Zowel onze kamer als ons balkon uitgebreid

Een nieuwe wand aan de Oude Delft

Wij hebben nu zowel een serre als een veranda

Mijn appartement is twee keer zo groot geworden

Van een schuifpui naar een vouwwand

Dreumel en Solarlux, een perfect team

Perfectie tot in het kleinste detail

Het plaatsen van een vouwwand

Naast vouwwanden doet Dreumel nog veel meer...

In gesprek met Ries Wiering van Solarlux

Samenwerken doe je niet alleen

Het klinkt logisch, en in het geval van Dreumel en Solarlux is het dat ook. Dreumel is al enige jaren een Solarlux Active Partner, een eer die maar weinig bedrijven in Nederland ten deel valt.

Solarlux is een Duitse fabrikant van vouwwanden, tuinkamers en serres, en is onbetwist marktleider. Samen met Solarlux beschikt Dreumel over een ongeëvenaarde hoeveelheid expertise; een geruststellende gedachte voor iedereen die een vouwwand overweegt.

Het Dreumel Online Magazine biedt doorgaans een keur aan voorbeelden van recent opgeleverde projecten, aangevuld met de bevindingen van onze opdrachtgevers. Deze Vouwwand Special vormt daar geen uitzondering op, maar vanwege de bijzondere band tussen Dreumel en Solarux laten we hier Ries Wiering, productmanager bij Solarlux Nederland aan het woord.

Solarlux is - verreweg - de grootste producent van vouwwanden ter wereld. Het is een Duits bedrijf, opgericht in 1983. Het Nederlandse hoofdkantoor is gevestigd in Nijverdal.
Wij werken met een zorgvuldig geselecteerd netwerk van Active Partners. Dreumel is er daar één van.

Solarlux is gespecialiseerd in de ontwikkeling en uitvoering van op maat gemaakte beglazingssystemen. Innovatieve ideeën zijn de drijfveer van ons bestaan. Per jaar maken we ongeveer 20.000 vouwwanden, en daarnaast ook nog een 3.000 serres.

Smaller, slanker, transparanter. Dat is waar waar onze afdeling R&D continu mee bezig is. Wij leveren momenteel de slankste profielen voor vouwdeuren, maar al onze ontwikkelingen zijn gericht op nóg smaller. Natuurlijk altijd met volledig behoud van de 'structurele integriteit' zoals dat zo mooi heet.

Het klinkt misschien gek, maar onze belangrijste concurrenten, dat zijn openslaande deuren...  

Een vouwwand zorgt voor een volledige opening. Geen belemmering van het deel van de wand dat bij een schuifpui blijft staan. In mijn beleving wordt met een vouwwand buiten écht binnen - en andersom.
Een vouwwand kan worden voorzien van een loopdeur, waardoor een heleboel extra toepassingen mogelijk worden. 
En een vouwwand creërt een 'open beleving'.

Het is misschien een wat vreemde uitspraak, maar elke vouwwand heeft als het ware een uitnodiging in zich. Een uitnodiging om gebruik te maken van de mogelijkheden die hij creërt. Door de volledige opening die ontstaat worden binnen en buiten één.
Ik hoor vaak dat mensen graag buiten, in de tuin zijn, en de aanschaf van een buitenkeuken overwegen. Mijn advies is dan vaak; neem een vouwwand. De keuken die je eerst alleen binnen gebruikte, kan je dan ineens ook als buitenkeuken gebruiken.

Eigenlijk niet. Wij adviseren doorgaans om niet meer dan zeven vouwdelen te kiezen, en om een maximale breedte van één meter per vouwdeel aan te houden. Dit is niet vanuit de technische kant, maar meer met het oog op de bediening van de vouwwand.
Ik ben het persoonlijk overigens nog niet tegengekomen dat ik iemand om deze redenen een vouwwand moest afraden.

Wij maken vouwwanden van hout, aluminium of een combinatie van beiden. Bij die laatste vorm is de constructie volledig van hout, en wordt het buitenprofiel in aluminium uitgevoerd.

Jazeker, die keuze is vrij. Afhankelijk van de situatie kan je kiezen voor een naar binnen of naar buiten vouwende wand. Het is goed om te zeggen dat een vouwwand uitsluitend naar de gekozen kant opengaat, dus het is verstandig om daar vooraf goed over na te denken, en je goed te laten adviseren. 

Een loopdeur is eigenlijk een normale toegangsdeur, met dezelfde inbraakwerendheid, alleen dan in een vouwwand. Het is een deur die zowel van binnen als van buiten kan worden geopend en afgesloten wordt met een sleutel. Ik ken verschillende mensen die de loopdeur van hun vouwwand gebruiken als hoofdingang van hun woning.

Qua kleur kan ik zeggen: alle, zelfs een kleur die u aanlevert, al geldt daarvoor wel een toeslag. Daarnaast leveren we verschillende oppervlakte bewerkingen.
Bij een houten vouwwand kan gekozen worden uit verschllende houtsoorten, die natuurlijk ook weer in allerlei kleuren kunnen worden uitgevoerd.
Bij een hout/aluminium vouwwand zijn de combinatiemogelijkheden vrijwel onbegrensd.

Die is perfect; beter dan die van een schuifpui en ook beter dan de meeste draaikiepramen.

Wat dacht je dan, volop, maar ik zal het kort houden: Informatie, advies en vertrouwen. En... doen.
Informatie: Kijk wat er allemaal te koop is; het is een investering voor tientallen jaren, en de keuze is enorm.
Advies: Laat je vakkundig adviseren. De juiste keuze is een combinatie van persoonlijke smaak én een goed, realistisch en zorgvuldig onderbouwd advies.
Vertrouwen: Zoek een partij die je vertrouwt, en die kan laten zien dat ze weten waar ze het over hebben. Het plaatsen van een vouwwand is zeer specialistisch werk. Niet iedereen kan het.
En tot slot, doen: Eigenlijk het belangrijkste advies, maar zorg wel dat je de drie bovenstaande niet vergeet. Ik hoor dagelijks van klanten: 'Dit hadden we veel eerder moeten doen.'

Een bron van inspiratie...

In onderstaande animatie kunt u zien wat een vouwwand van Solarlux aan uw woning kan toevoegen.
Op Solarlux.nl kunt u ook volop informatie, voorbeelden en productbeschrijvingen vinden.

Vorig artikel Volgend artikel