Vouwwanden Special

Waarom een vouwwand en geen schuifpui?

Onze buitenkeuken? Die staat binnen...

Zowel onze kamer als ons balkon uitgebreid

Een nieuwe wand aan de Oude Delft

Wij hebben nu zowel een serre als een veranda

Mijn appartement is twee keer zo groot geworden

Van een schuifpui naar een vouwwand

Dreumel en Solarlux, een perfect team

Perfectie tot in het kleinste detail

Het plaatsen van een vouwwand

Naast vouwwanden doet Dreumel nog veel meer...

Wij hebben nu zowel een serre als een veranda

In de zomer lekker koel en in de winter behaaglijk warm

Achter de woning van de heer Hordijk aan de Ronald Holstlaan heeft Dreumel een imposante tuinkamer geplaatst. Op zich zou deze reportage dan ook eigenlijk meer op z'n plaats zijn in onze Tuinkamer Special (Magazine 1).
De prachtige toepassing van vouwwanden zorgt er echter voor dat dit project ook in deze Vouwwand Special volledig op haar plek is.


De heer Hordijk vertelt, aan de hand van de foto's, over de uitgangspunten en overwegingen die ten grondslag hebben gelegen aan deze unieke tuinkamer/serre/veranda...
 

We hebben alle opties overwogen

"Wij zitten graag buiten, en het weer in Nederland werkt daarvoor niet altijd mee. We hebben naar veranda's en naar serres gekeken, maar uiteindelijk is onze keuze op een tuinkamer met vouwwanden gevallen."

Kies de kleur thuis

"We hebben verschillende stalen meegenomen naar huis. In de gekozen kleur is de serre een echte blikvanger, zonder dat hij te dominant overkomt."

Wind- en waterdicht

"Door voor vouwwanden te kiezen in plaats van de gebruikelijke glazen panelen hebben we een volledig wind- en waterdichte extra kamer op de grens van huis en tuin..."

Kwaliteit moet je zien en voelen

"We hebben vaak op internet gezocht en veel folders bekeken. Maar het is lastig om daaruit een goed beeld te krijgen van de kwaliteit. De praktijkvoorbeelden in de showroom van Dreumel waren overtuigend, en ze hebben ons veel geholpen bij de keuzes."

De kwaliteit van aluminium

"We hebben bewust voor aluminium gekozen; het is erg mooi en stevig. En we hebben veel aandacht besteed aan de keuze van de vloer, de combinatie maakt het nog sprekender."

Elk seizoen is anders

"We beleven de tuin en de jaargetijden nu veel intensiever. Zodra het kan zetten we een of meer deuren open, echt heerlijk. Ik zou iedereen die het overweegt willen zeggen: gewoon doen."

Open en dicht in een handomdraai

"De bediening van de vouwwand gaat heel makkelijk, al moet je er wel even aan wennen. Het is heerlijk om, volledig afhankelijk van weer en wind één, enkele of álle delen open te zetten."

Om een goed beeld te geven is in onderstaand filmpje de omgeving wat donkerder gemaakt.

Vorig artikel Volgend artikel