Vouwwanden Special

Waarom een vouwwand en geen schuifpui?

Onze buitenkeuken? Die staat binnen...

Zowel onze kamer als ons balkon uitgebreid

Een nieuwe wand aan de Oude Delft

Wij hebben nu zowel een serre als een veranda

Mijn appartement is twee keer zo groot geworden

Van een schuifpui naar een vouwwand

Dreumel en Solarlux, een perfect team

Perfectie tot in het kleinste detail

Het plaatsen van een vouwwand

Naast vouwwanden doet Dreumel nog veel meer...

De voordelen van een vouwwand...

Het beste van beiden

Het mooie van clichés is dat ze meestal waar zijn. En dat geldt zeker voor de stelling dat een vouwwand het beste biedt van beiden. Volledig dicht of volledig open, het kan allebei. Binnen van uw tuin genieten of buiten zitten met uw (woon)keuken binnen handbereik, geen probleem. Met een vouwwand verdwijnt de grens tussen uw woning en uw tuin.

Zoals wellicht bekend, verschijnt deze Vouwwand Special tegelijk met onze Schuifpui Special. Dreumel weet als geen ander dat vouwwanden en schuifpuien zich duidelijk van elkaar onderscheiden, maar ook dat ze veel overeenkomsten delen. En dat niet in alle gevallen het voordeel van de één het nadeel van de ander is. Daarom zult u bij dit overzicht van de voor- en nadelen passages tegenkomen die u ook bij schuifpuien zult vinden.
 

Alle voordelen op een rijtje

Een volledige opening.
Het grootste voordeel van een vouwwand ligt in het feit dat deze in open toestand een volledig vrije doorgang creërt. Uw woonkamer (of -keuken) wordt werkelijk één met uw tuin.

Een uitnodiging om 'm te openen...
Een vouwwand nodigt als het ware uit om geopend te worden. Wat het precies is dat voor dit effect zorgt is lastig te beschrijven. Wellicht de beste manier is om het zelf te ervaren, aan de hand van de foto's in dit magazine of in de showroom van Dreumel. 

Een verstandige investering.
Net als een dakkapel (waarvan Dreumel er ook jaarlijks tientallen plaatst) is een vouwwand een investering die zich bij verkoop van uw woning altijd terugverdient. Meestal blijkt dat de totale waarde van een woning stijgt met een bedrag dat hoger is dan dat van de investering zelf...

Ook, indien gewenst, van buiten te openen en sluiten.
Een vouwwand kan worden uitgerust met een loopdeur - een deur die als toegang tot uw woning kan worden gebruikt, en die van buiten af te openen en te sluiten is. Hiermee combineert u feitelijk de voordelen van een normale openslaande deur met die van een vouwwand.

U heeft geen buitenkeuken meer nodig. 
Zeker als u een vouwwand toepast bij een woonkeuken ontstaat door de volledige opening als het ware één ruimte. De binnenkeuken laat zich daardoor als vanzelf als een buitenkeuken gebruiken.

Gemak dient de mens.
Laten we vooral het belangrijkste niet vergeten; het (gebruiks)gemak, comfort en genot dat een vouwwand u dagelijks verschaft doordat woonkamer en tuin als het ware één worden.
Niet voor niets is de meest gehoorde reactie van onze opdarchtgevers: 'Dit hadden we jaren eerder moeten doen...'.

Hoe werkt een vouwwand?

Een vouwwand kan op veel verschillende manieren worden ingedeeld en uitgevoerd; naar binnen of naar buiten vouwend, uit één deel (alle panelen naar één kant) of uit twee delen (een of meer panelen naar beide kanten), met of zonder loopdeur, etc. Onderstaande animatie toont de werking van een vouwwand in een - min of meer - standaard uitvoering.

En de nadelen dan, zijn die er niet?

Een vouwwand moet - het woord zegt het al - kunnen vouwen. Aan de binnen- of buitenzijde van de vouwwand zal dan ook ruimte hiervoor moeten zijn. De samengevouwen panelen vragen ook om een - zij het bescheiden - plek. In die situaties waar de ruimte om te vouwen en/of de ruimte voor de samengevouwen panelen een beperking vormt, zal ons advies zijn om voor een schuifpui te kiezen.

Te openen in een handomdraai?
Een vouwwand biedt dezelfde inbraakbescherming als een schuifpui of openslaande deuren; zonder grof geweld is hij vanaf de buitenzijde niet te openen. De punten waarop de panelen schanieren worden uitgevoerd met een zogenaamde spanjolet, die de panelen zowel boven als onder in de rails verankeren. De bediening van een vouwwand vraagt hierdoor, zeker de eerste paar keer, enige gewenning. Voor de ervaren gebruiker volstaat een handomdraai.

Ter inspiratie...

Bij wijze van inspiratie tonen we u graag onderstaande projectvoorbeelden, waarin steeds éen aspect is uitgelicht.
 

Ononderbroken

Een grote opening die van de woonkamer/keuken en de tuin één geheel maakt

Uitnodigend

Een vouwwand nodigt als het ware uit om geopend te worden.

Verbindend

Een ideale verbinding van ruimtes, die ook elk hun oorspronkelijke functie behouden.

De juiste keuze...

Uiteindelijk is de juiste keuze vooral een kwestie van... smaak.
Niemand anders dan u kan beter bepalen welke wensen en eisen doorslaggevend zijn bij uw keuze. Het is per slot van rekening uw woning.
Maar natuurlijk kan een zorgvuldig en vakkundig advies u een heel eind verder helpen. Advies over de bouwkundige (on)mogelijkheden en consequenties. Hulp bij het in de juiste volgorde leggen van alle overwegingen en argumenten. En, last but not least, ervaring en overzicht in de overvloed van mogelijkheden, kleuren, materielen en toepassingen.

Wij helpen u graag
In onze uitgebreide showroom laten we u graag verschillende praktijkvoorbeelden zien. We kunnen stap voor stap alle kleuren, materialen en opties bespreken, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.
Ook bekijken we graag, en geheel vrijblijvend, de specifieke situatie bij uw woning, zodat we u een goed onderbouwd en volledig gespecificeerd voorstel kunnen doen.
 

Wordt het een vouwwand of een schuifpui?

Dreumel bestaat bijna 30 jaar, we plaatsen jaarlijks tientallen vouwwanden én tientallen schuifpuien.
Wij beseffen daardoor als geen ander dat er zowel verschillen als overeenkomsten tussen beide bestaan. En dat stelt ons in staat om een objectief advies te geven. 
Alles over vouwwanden leest u in het online magazine dat u nu aan het lezen bent; alles over schuifpuien vindt u in de tegelijkertijd verschenen Schuifpui Special.
En, voor de goede orde, ook voor het vervangen van uw bestaande vouwwand of schuifpui door openslaande deuren bent u bij Dreumel aan het juiste adres.
 

Vorig artikel Volgend artikel