Vouwwanden Special

Waarom een vouwwand en geen schuifpui?

Onze buitenkeuken? Die staat binnen...

Zowel onze kamer als ons balkon uitgebreid

Een nieuwe wand aan de Oude Delft

Wij hebben nu zowel een serre als een veranda

Mijn appartement is twee keer zo groot geworden

Van een schuifpui naar een vouwwand

Dreumel en Solarlux, een perfect team

Perfectie tot in het kleinste detail

Het plaatsen van een vouwwand

Naast vouwwanden doet Dreumel nog veel meer...

Onze buitenkeuken? Die staat binnen...

In gesprek met de heer van Hattem

Aan de Wittenburgerweg heeft de heer van Hattem met een prachtige vouwwand zijn terras, tuin én woonkeuken tot één prachtige leefruimte omgetoverd. En ondanks grote drukte is hij ook nog bereid om ons telefonisch te woord te staan over de achtergronden en overwegingen die geleid hebben tot dit unieke project.
 

"We hebben nu een leefkeuken en terras in één"


"We hebben de bestaande uitbouw doorgetrokken over de volle breedte. Waar nu die lichtstraat zit was eerst een open ruimte, een soort open binnenplaatsje.
Het was dus een flink project, en de voorbereiding heeft heel wat voeten in de aarde gahad. Maar ik vind het heel leuk om met dit soort plannen en projecten bezig te zijn en een vriend van mij is architect, dus ik had ook iemand bij wie ik af en toe ten rade kon gaan."

"Wat ik mooi vind is dat er allerlei doordachte details in zitten, die op het eerste oog misschien niemand opvallen, maar die voor mij heel belangrijk zijn.
Een mooi voorbeeld daarvan is de doolopende tegelvloer. Door binnen én buiten het zelfde formaat en kleur tegels te gebruiken loopt de vloer, ook met de vouwwand gesloten, visueel door. En de loopdeur links; die is uitgevoerd met een 'Security Pack' - zo heet dat geloof ik - waar onder andere een kinderveilige sluiting onderdeel van uit maakt."
 

"Specialistisch werk moet je aan vakmensen overlaten"

"Ik heb online zo ongeveer alles opgezocht wat er over vouwwanden beschikbaar is, en dat is heel wat.
Telkens kwam ik weer bij Solarlux uit, en ook de bevriende architect kende hun producten. De stijl, kleur en uitvoering die ik zocht was bij hun leverbaar.
Via Solarlux.nl kwam ik vervolgens op Dreumel.nl, de voor ons dichtstbijzijnde 'Active Partner'. Daarna ben ik in de showroom gaan kijken, en toen wist ik dat ik goed zat."

"Om het effect van de doorlopende vloer te maximaliseren wilde ik de dorpel zo diep mogelijk verzonken hebben. De tegels binnen moeten super strak aansluiten, en buiten moest er rekening worden gehouden met afwatering. En dat alles met rondom nauwelijks - of zeg maar geen - marge.
De specialisten van Dreumel hebben dat perfect gedaan. Het resultaat mag er zijn, en dat is mede aan hun vakmanschap te danken."
 

"Ik kan het iedereen die de mogelijkheid heeft adviseren"

"We hebben werkelijk elke dag plezier van de prachtige ruimte die we nu hebben. Zodra het kan gaat de vouwwand open, en lopen we zo vaak van binnen naar buiten en andersom, dat de grens tussen beiden vervaagt.
We hebben - nu u daar naar vraagt - in het begin kort een schuifpui overwogen. Door het lijnenspel van een vouwwand, het grote voordeel van een loopdeur en de vrijwel dorpelloze overgang was dit voor ons de juiste keuze."

"Als ik iemand die een vouwwand overweegt een tip zou willen geven, dan is het; laat een 3D simulatie maken op basis van één of meer foto's. Wij hebben dat samen met de architect gedaan, maar ik heb begrepen dat dit ook via Dreumel/Solarlux kan. Het heeft ons heel veel geholpen bij het maken van de juiste keuzes.
Laatst sprak ik een buurman die vertelde hij dat hij overwoog een buitenkeuken te laten bouwen, maar dat hij was geschrokken van de kosten. Op zijn vraag waarom wij geen buitenkeuken hebben kon ik hetzelfde zeggen als waarmee ik dit interview begonnen ben: Onze buitenkeuken? Die staat binnen..."
 

Vorig artikel Volgend artikel